Haber : İrem Öztürk
İstanbul'un Moda semtinde kapılarını
açan Asuman, dünya markası olma yolunda ilerliyor.
Türkiye'yi çikolatayla tanıştıran
İtalyan maceraperest Gemelli Careri'ye hepimiz bir teşekkür borçluyuz ama
Asuman'ı denedikten sonra insan bir kez daha teşekkür etmek istiyor. 400
yıl önce bir sıcak çikolata ikramıyla başlıyor bu toprakların çikolatayla
tanışma hikayesi. Şimdi ise bu hikayenin Asuman'la birlikte Kuveyt'e kadar
uzanması planlanıyor.
Küçük bir 'Çikolata
Dükkanı'nda yapılmaya başladıktan sonra özellikle de sosyal medyanın etkisiyle
oldukça popüler bir hal aldı Asuman tatlısı. Eritilmiş
Belçika çikolatası, çilek ve kremadan yapılan Asuman'ın artık kendi
isminde bir şubesi var. Bu lezzet, Çikolata Dükkanı'nın önünde oluşan
uzun kuyruklara son vermek için aynı semtte çikolata severlere yeniden
buluşuyor.
İçeriye girdiğiniz andan itibaren
etrafınızı çikolata kokuları sarıyor. Çikolataların hepsi el yapımı olmakla birlikte
karabiberli, tarçınlı, hurmalı, kavunlu 60 çeşit yaratıcı tat bulunuyor. Bu
çikolataların raf ömrü ise doğal oldukları için sadece 2 hafta. İlginç
çikolataların yanı sıra çikolatalı sabun ve kolon yağı da oldukça dikkat
çekiyor. Bütün bu çikolata çeşitlerine ve kolon yağlarına internet üzerinden
ulaşmanız mümkün. Fakat canınız Asuman istiyorsa rotanızı Moda'ya çevirmek
zorundasınız...
Hiç yorum yok